Preview

Soil Science and Agrochemistry

Advanced search

PROTEIN ACCUMULATION IN GRAIN OF WINTER RYE DEPENDING ON SWELLING DYNAMICS

Abstract

7 vairity of 4n and 8 vairity of 2n winter rye in period of grain swelling are studied. Dependences of accumulation of protein in grain are presented to this period. Essential value of a sign of speed of dry matter accumulation in grain on protein content is revealed.

About the Authors

O. S. Radovnya
Полесский институт растениеводства, Мозырский р-н, п. Криничный, Беларусь
Russian Federation


V. A. Radovnya
Полесский институт растениеводства, Мозырский р-н, п. Криничный, Беларусь
Russian Federation


L. P. Shimanskij
Полесский институт растениеводства, Мозырский р-н, п. Криничный, Беларусь
Russian Federation


References

1. Урбан, Э.П. Озимая рожь в Беларуси: селекция, семеноводство, технология возделывания / Э.П. Урбан. - Минск: Беларусская навука, 2009. - 269 с.

2. Павлов, А.Н. Повышение содержания белка в зерне / А.Н. Павлов. - М.: Наука, 1984. - 114 с.

3. Кобылянский, В.Д. Рожь. Генетические основы селекции / В.Д.Кобылянский. - М., 1982. - 272 с.


Review

For citations:


Radovnya O.S., Radovnya V.A., Shimanskij L.P. PROTEIN ACCUMULATION IN GRAIN OF WINTER RYE DEPENDING ON SWELLING DYNAMICS. Soil Science and Agrochemistry. 2010;(2):89-97. (In Russ.)

Views: 150


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0130-8475 (Print)